Tre juraprofessorer frikender Mette Frederiksen i ny vurdering af minksagen

Mette Frederiksen(S) ville ikke blive dømt i en rigsretssag, vurderer tre juraprofessorer.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Tre juraprofessorer er gået sammen om en uvildig vurdering af, om Mette Frederiksen(S) kan stilles for en rigsret i forbindelse med minksagen.

Særligt de blå partier har presset på for en uvildig vurdering af, om Mette Frederiksen kunne stilles for en rigsret for hendes rolle i minksagen.

Og konklusionen er klar, skriver Berlingske. Mette Frederiksen ville ikke blive dømt i en rigsret.

”Sammenfattende kan det med en høj grad af sikkerhed konstateres, at der ikke i Minkkommissionens beretning er tilstrækkelige holdepunkter for en antagelse om, at der ville kunne være grundlag for alvorligt at bebrejde statsminister Mette Frederiksen, at hun på pressemødet den 4. november 2020 ikke var opmærksom på, at der ikke var hjemmel til aflivning af alle mink eller til udbetaling af tempobonus,” skriver forskerne.

De tre forskere er Jens Elo Rytter, professor i forfatningsret, Jørn Vestergaard, professor emeritus i strafferet ved Københavns Universitet samt Jørgen Albæk Jensen, professor emeritus i offentlig ret ved Aarhus Universitet.

Vurderingen med titlen ”Retlig vurdering af spørgsmålet om statsminister Mette Frederiksens ansvar i Minksagen” er sendt til Folketinget mandag.

Samlet blå blok ønsker uvildig advokatvurdering af minksagen

Mette Frederiksen: Jeg har begået fejl - men ikke om mink

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også