Kommissær vil hjælpe Trump med at sælge flere bøffer i EU

USA ønsker større eksport af oksekød til Europa, og EU-kommissær er klar til at forhandle om nuværende kvote.
EU's landbrugskommissær, Phil Hogan | Foto: Tibor Illyes/Ritzau Scanpix
EU's landbrugskommissær, Phil Hogan | Foto: Tibor Illyes/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

EU-Kommissionen rækker hånden ud til den amerikanske præsident, Donald Trump, i bestræbelser på at sikre USA en øget eksport af oksekød til Europa.

Det sker i forlængelse af en handelsaftale mellem præsident Donald Trump og EU-Kommissions formand, Jean-Claude Juncker, tidligere på sommeren.

Trump er utilfreds over, at amerikanernes handelsbalance med EU tipper i Europas favør, og han har med told på stål og aluminium i foråret varslet et skifte i handelspolitikken. 

Mandag har landbrugskommissær Phil Hogan bedt EU-landene om et mandat til at forhandle med USA, så EU kan sikre amerikanerne et øget salg af oksekød til Europa.

Målet er, at USA får en større andel i en allerede eksisterende kvote på 45.000 ton oksekød. 

Kvoten har været tiltænkt USA. Men da den ifølge internationale handelsregler er åben for andre lande, der kan levere i overensstemmelse med EU's krav om blandt andet hormonfrit kød, har USA i dag kun en beskeden andel af kvoten. 

Uruguay, Australien og Argentina er hovedleverandører inden for kvoten på 45.000 ton, mens også New Zealand og Canada eksporterer oksekød til EU. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også