PolicyWatch

Kommissær vil hjælpe Trump med at sælge flere bøffer i EU

USA ønsker større eksport af oksekød til Europa, og EU-kommissær er klar til at forhandle om nuværende kvote.

EU's landbrugskommissær, Phil Hogan | Foto: Tibor Illyes/Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen rækker hånden ud til den amerikanske præsident, Donald Trump, i bestræbelser på at sikre USA en øget eksport af oksekød til Europa.

Det sker i forlængelse af en handelsaftale mellem præsident Donald Trump og EU-Kommissions formand, Jean-Claude Juncker, tidligere på sommeren.

Trump er utilfreds over, at amerikanernes handelsbalance med EU tipper i Europas favør, og han har med told på stål og aluminium i foråret varslet et skifte i handelspolitikken. 

Mandag har landbrugskommissær Phil Hogan bedt EU-landene om et mandat til at forhandle med USA, så EU kan sikre amerikanerne et øget salg af oksekød til Europa.

Målet er, at USA får en større andel i en allerede eksisterende kvote på 45.000 ton oksekød. 

Kvoten har været tiltænkt USA. Men da den ifølge internationale handelsregler er åben for andre lande, der kan levere i overensstemmelse med EU's krav om blandt andet hormonfrit kød, har USA i dag kun en beskeden andel af kvoten. 

Uruguay, Australien og Argentina er hovedleverandører inden for kvoten på 45.000 ton, mens også New Zealand og Canada eksporterer oksekød til EU. 

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier