PolicyWatch

Handelsaftale med Sydamerika på trapperne? Kan fjerne toldmur på 30 milliarder

En handelsaftale mellem EU og Mercosur i Sydamerika kan falde på plads i næste uge. Ifølge Dansk Industri kan det på sigt få stor betydning for danske virksomheder. I første omgang kan en aftale spare EU’s virksomheder for 30 mia. kr. i told.

Brasiliens hovedstad Rio de Janeiro. Her og andre steder i Sydamerikan kan danske virksomheder muligvis se frem til mere samhandel fremover. | Foto: Felipe Dana/Ritzau Scanpix

I 2001 arbejdede Peter Thagesen på den danske ambassade i Brasilien. Dengang troede han, at en handelsaftale mellem EU og det sydamerikanske Mercosur var lige om hjørnet til gavn for bl.a. danske virksomheders eksport til de sydamerikanske markeder.

Aftalen dengang blev aldrig til noget, men i næste uge er der mulighed for, at en handelsaftale mellem det europæiske og sydamerikanske kontinent rent faktisk kan falde på plads.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier