PolicyWatch

Medie: Brexit afgøres ved topmøde i november

De endelige forhandlinger om Storbritanniens udtrædelse af EU skal efter planen finde sted ved et topmøde i Bruxelles til november, skriver det anerkendte medie Politico på baggrund af anonyme kilder.

Demonstrant vil have brexit stoppet. | Foto: Matt Dunham/Ritzau Scanpix

Efter mere end et års forhandlinger er EU og Storbritannien nu ved at nærme sig hinanden om vilkårene for en brexit-aftale. De endelige brikker skal efter planen falde på plads ved et topmøde i november.

Det skriver netmediet Politico, der har informationen fra flere unavngivne kilder i Bruxelles, Storbritannien og resten af EU.

Tidligere på måneden sagde Storbritanniens premierminister, Theresa May, at hun forventede en aftale færdig i oktober, men det når parterne tilsyneladende ikke.

Mødet skal angiveligt afholdes i Bruxelles, men ifølge Politico er det præcise tidspunkt endnu ikke fastlagt. Der er også stadig knaster, der skal høvles af, før parterne er enige, så tidsplanen kan rykkes yderligere, lyder det fra de anonyme kilder.

Hvis parterne når til enighed ved topmødet, er det planen, at EU-landenes ledere hurtigt derefter godkender planen.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier