Nigel Farage øjner stort EU-parlamentsvalg med nyt parti

Parlamentet, regeringen og premierministeren i Storbritannien forsøger at spolere brexit, siger Nigel Farage.
Foto: Evan Vucci/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Evan Vucci/AP/Polfoto/Arkiv
AF RITZAU

Den britiske politiker Nigel Farage har fredag præsenteret sig selv som leder af det nye parti Brexitpartiet - på engelsk The Brexit Party.

Partiet stiller op ved europaparlamentsvalget i slutningen af maj.

Farage, der i 2016 var en af de største profiler på brexitfløjen, meddeler fredag blandt andet, at det nu er slut med at være "Mr. Nice Guy".

"Jeg gør det her, fordi jeg - muligvis naivt - i et kort øjeblik troede, at vi vandt," siger Farage med henvisning til folkeafstemningen i 2016.

"Men det stod hurtigt klart, at parlamentet, der ønsker at blive i EU, vores regering, der ønsker at blive, og vores premierminister, der ønsker at blive, vil gøre alt for at forsinke, begrænse og endda stoppe brexit," siger Farage.

Siden det nye parti åbnede sin hjemmeside for ti dage siden, er der allerede indkommet 750.000 pund i donationer, siger Farage. Det er cirka 6,5 millioner danske kroner.

Det var ikke meningen, at briterne skulle deltage i europaparlamentsvalget. 

De stod således oprindeligt til at forlade EU den 29. marts. Den dato er dog blevet udskudt to gange nu.

Derfor står brexit lige nu til at ske senest 31. oktober. Og dermed er briterne altså tvunget til at deltage i valget sidst i maj.

"Vi kan vinde ved europaparlamentsvalget, og vi kan på den måde igen få medlemmerne af parlamentet til at frygte Gud. De fortjener intet andet, efter at de har behandlet os så forræderisk," siger Farage.

Den 55-årige englænder er tidligere formand for partiet Ukip ved folkeafstemningen om EU i 2016. Han gik af derefter, fordi han mente, at missionen var fuldført. Farage har siddet i Europa-Parlamentet i 25 år.

Ved seneste europaparlamentsvalg i 2014 formåede Farage at gøre Ukip til det største, britiske parti. Det vandt 24 af de 73 britiske pladser. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også