PolicyWatch

Corbyn og May dæmper krise om brexit

Møde finder sted på et tidspunkt, hvor flere britiske medier siger, at forhandlinger trues af sammenbrud.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Eva Plevier

En talsmand for Downing Street siger, at premierminister Theresa May og lederen af arbejderpartiet Labour, Jeremy Corbyn, tirsdag aften førte "nyttige og konstruktive drøftelser om brexit". 

Downing Street oplyser samtidig, at en brexit-aftale vil blive forelagt de britiske parlamentarikere igen i den uge, der begynder den 3. juni.

Corbyns drøftelser med May tirsdag aften fandt sted, efter at der i britiske medier har været rapporter om, at brexit-forhandlingerne mellem de to store partier var på randen af et sammenbrud.

En talsmand for Labour sagde at Corbyn og May skulle mødes for at få gjort det klart, hvor de to partier står i forhandlingerne.

Den britiske regering fastslog efter et regeringsmøde tidligere tirsdag, at det er "tvingende nødvendigt", at Storbritannien ratificerer sin udtræden af EU inden sommerferien, hvilket er den hidtil klareste deadline for brexit og for premierministerens mulige tilbagetræden.

Det vil være næsten tre år efter, at 52 procent af vælgerne ved en folkeafstemning stemte for brexit, mens 48 procent stemte for at blive i EU.

Men der er stadig ingen enighed blandt politikerne om, hvordan skilsmissen skal ske - og endda ikke enighed om, at den skal ske. 

Ved regeringsmødet enedes Mays ministre om at fortsætte forhandlinger med Labour med henblik på at få en aftale på plads i juli. 

Dermed er det sandsynligt, at nyvalgte britiske medlemmer af Europa-Parlamentet vil komme til at indtage deres pladser. Storbritannien har 73 pladser i parlamentet.

Landet deltager kun modstræbende i valget til Europa-Parlamentet, da det ifølge de oprindelige planer allerede skulle have forladt EU. 

De konservative står til at blive nummer fem ved valget, mens Nigel Farages Brexitparti ventes at vinde ifølge en YouGov meningsmåling offentliggjort i The Times mandag.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier