PolicyWatch

Cheføkonom: Britisk handelsaftale kan være flere år væk

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, og de Konservative vandt torsdag valget i landet stort. Efter valget fastslog Johnson, at brexit sker i slutningen af januar. Alligevel kan en handelsaftale med EU dog være flere år om at komme på plads, vurderer cheføkonom.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Landbrugets eksportører til Storbritannien må affinde sig med fortsat usikkerhed om, hvordan handlen til landet bliver påvirket af brexit.

For selv om de Konservative torsdag fik stort flertal i parlamentet med 364 ud af de 650 pladser og har understreget, at brexit sker 31. januar, så kan det tage flere år, før en endelig aftale er på plads, vurderer cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Frank Øland.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier