PolicyWatch

Kinas premierminister opfordrer til mere samarbejde med USA

Premierministeren opfordrer til et øget samarbejde, der kan gavne både USA og Kina, skriver Reuters.

Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

Kinas premierminister Li Keqiang opfordrer til øget samarbejde mellem Kina og USA, for det vil være gavnligt for begge lande, der repræsenterer verdens to største økonomier.

Det skriver Reuters.

"Jeg mener, at samarbejde mellem Kina og USA kan skabe gensidige fordele. På en basis af ligeværdighed og gensidig respekt kan vi udnytte mulighederne og fokusere på vores fælles interesser," lyder det fra Li i forbindelse med et møde med den tidligere amerikanske finansminister Henry Paulson.

I sidste uge talte premierministeren også samarbejdet med USA og en den ventede delvise handelsaftale op, og han understregede behovet for dialog mellem landene.

"Kina vil skabe et internationalt forretningsklima styret af lovgivningen, hvor hjemlige og udenlandske virksomheder behandles lige," var meldingen – måske som svar på USA's kritik af, at udenlandske virksomheder ikke har lige muligheder på Kinas marked.

Trump ser underskrift på handelsaftale midt i november

Kina arbejder på at nå delvis aftale og vil afslutte handelskrigen 

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier