PolicyWatch

Det Hvide Hus har mål om stimulusaftale inden for 48 timer

Det Hvide Hus satser på, at forhandlingerne med Demokraterne kan kaste en aftale om en fjerde hjælpepakke af sig inden for de næste to dage.

Foto: Stefani Reynolds/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

"De seneste 24 timer har flyttet bolden ned af banen. Målet er en eller anden form for aftale inden for de næste 48 timer," sagde Mark Meadows, stabschef i Det Hvide Hus, onsdag til tv-stationen Fox Business, ifølge Bloomberg News.

"Forhandlingerne er kommet ind i en fase, som er mere på den tekniske side for at få sproget rigtigt, hvis vi kan blive enige om tallene."

Meldingen kom samtidig med, at Nancy Pelosi, Demokraternes formand for Repræsentanternes Hus, har sagt, at hun er "ganske glad" for udviklingen i forhandlingerne.

"Der vil komme en lov. Spørgsmålet er, om det vil være tids nok til at betale huslejen i november - mit mål - eller om det vil være kort derefter. Jeg ønsker, at folk skal vide, at hjælp er på vej. Den vil blive større. Den vil blive bedre. Og den vil komme med tilbagevirkende kraft," forklarede Nancy Pelosi til tv-stationen CNBC.

Tirsdag forhøjede finansminister Steven Mnuchin sit tilbud om en hjælpepakke til 1880 mia. dollar fra 1800 mia. dollar, oplyste Mark Meadows, og dermed nærmede Det Hvide Hus sig Demokraternes krav på 2200 mia. dollar.

Samtidig slog præsident Donald Trump dog på Fox News på tromme for endnu mere finansiel støtte end Demokraternes bud, mens senatorerne fra hans eget parti omvendt ønsker en meget mindre hjælpepakke på bare 500 mia. dollar.

Charles Evans, chef for Federal Reserves afdeling i Chicago, efterlyste også tirsdag mere hjælp til økonomien, og han slog fast, at han er "meget nervøs" over udsigten til ingen aftale. Onsdag har bestyrelsesmedlem i Federal Reserve Lael Brainard også udtalt, at hun kun ser coronasmitten som en større risiko for økonomien end ingen yderligere stimulus.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier