G7-lande og EU arbejder på kryptosanktioner mod Rusland

Det skal ikke være muligt for russerne at undgå restriktionerne ved at sætte pengene i kryptovaluta, mener G7-landene og EU, der nu varsler krypto-sanktioner.
Blandt G7-landene og i EU er man bevidst om, at kryptovalutaer kan blive attraktive for rige russere. | Foto: picture alliance / Jochen Tack | Jochen Tack
Blandt G7-landene og i EU er man bevidst om, at kryptovalutaer kan blive attraktive for rige russere. | Foto: picture alliance / Jochen Tack | Jochen Tack
af Marketwire

Finansministrene fra G7-landene og EU arbejder på at udvide restriktionerne, så Rusland ikke kan benytte sig af kryptovalutaer til at omgå de sanktioner, som er blevet indført mod landet efter angrebet på naboen Ukraine. Det skriver Bloomberg News.

”Problemet er kendt, og vi arbejder på det. Det handler om at isolere Rusland maksimalt på alle niveauer,” sagde den tyske finansminister Christian Lindner.

Meldingen fik onsdag kryptovalutaerne til at holde sig i ro. De var indledningsvist også ramt af udsalg, da Rusland sidste torsdag indledte sin væbnede invasion af Ukraine, men eksempelvis bitcoin var steget samlet 16 pct. mandag og tirsdag som en sikker havn - og på spekulationer om, at russiske oligarker ville benytte digitale valutaer til at flytte midler i sikkerhed.

Danske investorer brænder inde med sanktionsramte russiske aktier

Hårdt pres på rublen efter sanktioner mod Rusland

Minister beder kommuner droppe russiske investeringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også