PolicyWatch

Det første skib i ukrainsk korn-korridor er sejlet til Syrien

Tørlastskibet Razoni, der som det første sejlede fra Ukraine på den længe ventede korn-korridor, er ankommet til en havn i Syrien, viser satellitbilleder ifølge Financial Times.

Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS / X90076

Det efterhånden verdensberømte tørlastskib Razoni, der 1. august blev det første skib til at forlade Ukraine med korn via den korridor, der blev forhandlet på plads af Ukraine og Rusland med FN og Tyrkiet, er angiveligt sejlet til en havn i Syrien.

Skibet slukkede for sit transponder-signal fredag, efter at lasten var blevet afvist af den oprindelige køber i Libanon på grund af stor forsinkelse. Nu ligger skibet så ud for havnen Tartus i det nordvestlige Syrien, skriver Financial Times med henvisning til satellitbilleder af skibet.

Skibets senest kendte lokation var ud for Cyperns kyst, hvorefter signalet blev afbrudt.

Handel med korn og fødevarer med Syrien udgør ikke brud på sanktionerne mod landet, hvor der har været borgerkrig i mere end ti år. Data viser ifølge Financial Times da også, at skibet Razoni var i Tartus tre gange i løbet af sidste år.

Ukraines transportministerium udtaler igennem den ukrainske ambassade i Libanon, at hverken skibet eller dets last er Ukraines ansvar, når skibet har forladt en ukrainsk havn, skriver Ritzau.

”Vores opgave har været at genåbne havne til transport af korn, og det er blevet gjort,” lyder det i udtalelsen.

Ukraine har beskyldt Syrien for, gennem Rusland, at have fået fat i store mængder korn fra landet siden krigen startede, mens Rusland har afvist beskyldningerne, og i slutningen af juni afbrød Ukraine sine diplomatiske forbindelser til Syrien, efter at styret i Damaskus valgte at anerkende de to ukrainske regioner Luhansk og Donetsk som uafhængige.

Lasten på skibet, der nærmere bestemt består af 26.000 ton majs, er siden afvisningen i Libanon blev købt og solgt flere gange, og blandt andet blev 1.500 ton aflastet i Tyrkiet undervejs.

Rusland har endvidere en stor flådebase tæt ved havnen i Tartus.

Første skib med korn fra Ukraine er strandet: Venter på ny køber

Jeppe Kofod: Vi må ikke automatisk tro at kornaftale fungerer

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier