Karsten Dybvad forlader DI med øjeblikkelig virkning

Karsten Dybvad stopper som adm. direktør for Dansk Industri med det samme. Det oplyser DI i en meddelelse, efter at Karsten Dybvad fredag er blevet valgt som formand i Danske Bank.
Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix
Foto: Malene Anthony Nielsen/Ritzau Scanpix

Karsten Dybvad forlader sin post som adm. direktør for Dansk Industri med øjeblikkelig virkning.

Det sker efter, at han fredag er blevet valgt som ny formand for Danske Bank på en ekstraordinær generalforsamling i København.

DI-formand Lars-Peter Søbye havde ellers åbnet for, at Karsten Dybvad kunne fortsætte på begge poster i en periode. Det skete i et interview med PolicyWatch i starten af november.

Men det står nu klart, at erhvervsorganisationen skal på jagt efter en ny direktør med det samme. Det oplyser DI i en meddelelse.

Indtil den permanente afløser er fundet, vil stillingen blive besat af viceadm. direktør Kim Graugaard.

"Karsten og jeg er helt enige om, at det ikke er muligt at bestride de to job samtidigt. Derfor får Karsten nu mulighed for at koncentrere sig om Danske Bank, og jeg er glad for, at Kim Graugaard har påtaget sig rollen som fungerende adm. direktør i overgangsperioden," udtaler formand Lars-Peter Søbye i meddelelsen.

Det er DI's forretningsudvalg, som skal stå for at finde en ny adm. direktør. Det kommer til at ske med hjælp fra rekruterringsvirksomheden Amrop.

62-årige Karsten Dybvad har været øverste leder i DI i otte år. Før det har han blandt andet været departementschef i Statsministeriet, Finansministeriet og Transportministeriet.

Forskere kritiserer Dybvad for midlertidig dobbeltrolle

DI-formand om Dybvads exit: Det giver os nye muligheder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også