PolicyWatch

Forskere kritiserer Dybvad for midlertidig dobbeltrolle

Dansk Industri og Danske Bank har modstridende interesser, og derfor er det problematisk, at Karsten Dybvad i en periode både skal være lobbydirektør og bankformand, mener forskere.

Karsten Dybvad | Foto: /ritzau/Maud Lervik

Topchefen for Dansk Industri (DI), Karsten Dybvad, står til at blive ny formand for Danske Bank inden for de kommende par måneder, mens han fortsat er lobbydirektør. Og dermed kommer han til at indtage en uheldig dobbeltrolle, mener forskere.

Det skriver Børsen.

DI-formand, Lars-Peter Søbye, sagde tirsdag til PolicyWatch, at han godt kan forestille sig, at der kommer til at gå noget tid, før Karsten Dybvad stopper som adm. direktør i interesseorganisationen. Og dermed kan han i en periode skulle varetage modstridende interesse.

"Det er et usædvanligt sammenfald, og jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om lignende overlap, hvor der har været tale om job med så vidtrækkende ansvar på to områder, der er så modsatrettede. Når der er tale om jobskifter på tværs og sammenfald og overlap af ansvarsområder, så er det også med til at svække befolkningens tillid. Linjerne mellem de to institutioner er pludselig mindre rene, hvis Karsten Dybvad ender med at skulle repræsentere begge institutioner samtidig," siger Anne Skorkjær Binderkrantz, professor ved Aarhus Universitet og forsker i interesseorganisationers politiske indflydelse, til Børsen.

Professor Anders Drejer fra Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet kalder over for avisen situationen for "noget rod." Lars-Peter Søbye og Karsten Dybvad har givet sig selv mundkurv på indtil den ekstraordinære generalforsamling i Danske Bank i december.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier