36-årig bliver Dansk Erhvervs nye ansigt udadtil: "Det er en spændende tid"

Brancheorganisationen Dansk Erhverv har manglet et ansigt udadtil på det økonomiske område, siden cheføkonom Steen Bocian skiftede til Børsen i foråret. Men det er slut nu, og fremover vil en 36-årig økonom repræsentere dansk erhvervsliv i diverse medier.
Katrine Ellersgaard Nielsen, seniorøkonom i Dansk Erhverv. | Foto: PR
Katrine Ellersgaard Nielsen, seniorøkonom i Dansk Erhverv. | Foto: PR

Når Dansk Erhverv fremover skal blande sig de økonomiske debatter i medierne, stiller interesseorganisationen med seniorøkonom Katrine Ellersgaard Nielsen.

Den 36-årige cand.polit. bliver Dansk Erhvervs ansigt udadtil på det økonomiske område og skal dermed udfylde den rolle, som Steen Bocian havde, indtil han i maj sidste år skiftede til dagbladet Børsen.

"Vi er i en økonomi i Danmark i dag, hvor det går en vej, og det er i retning af serviceøkonomien. Det fylder mere og mere. Og derfor er Dansk Erhverv selvfølgelig det interessante sted at være," siger Katrine Ellersgaard Nielsen til PolicyWatch.

Hun begyndte i Dansk Erhverv 1. december, men skal først nu for alvor til at optræde i medierne.

"Det ligger mig meget på sinde at skabe sammenhæng mellem varetagelsen af virksomhedernes interesser og det makroøkonomiske i rollen som ansigt udadtil," siger hun og tilføjer:

"Det skal ikke bare være, at nu har vi en anden holdning til det makroøkonomiske end vismændene eller nogle andre. Vi har en holdning, men det er med det ståsted, at vi repræsenterer en masse virksomheder. Derfor bliver udgangspunktet det, der er politisk vigtigt for dem. For eksempel udbud af arbejdskraft og skatteregler."

Hvor meget tid skal du bruge på at tale med journalister?

"Det må tiden jo vise. Det kommer an på, om det bliver en succes. Selvfølgelig vil vi gerne have stor synlighed, men det er også vigtigt, at det er med det rigtige udgangspunkt."

To ben i arbejdet

Når Katrine Ellersgaard Nielsen ikke taler med journalister, skal hun lede et økonomisk analyseteam på en lille håndfuld medarbejdere.

"Der er to ben i det. Det ene er, at Dansk Erhverv fortsat skal have en markant stemme i den makroøkonomiske debat, fordi danske virksomheder og især servicesektoren er enormt vigtige for jobskabelse og for den danske økonomi generelt."

"Det anden er, at Dansk Erhverv varetager medlemmernes politiske interesser på en række områder. Og når man gør det og har ambitioner om at gøre det solidt og ordentligt, så skal man også have en analysemaskine, der kan finde de fakta, der er, dokumentere effekter og regne på det. Og vel at mærke gøre det på en god og sober måde," siger økonomen.

Hvad arbejdet præcis kommer til at indebære, er fortsat en smule usikkert, da Dansk Erhverv er i gang med et internt strategiarbejde i kølvandet på, at Brian Mikkelsen blev ny adm. direktør sidste år. Netop derfor tiltalte stillingen Katrine Ellersgaard Nielsen, der i et par år har haft sit eget konsulentfirma.

"Det er en spændende tid at komme ind i Dansk Erhverv i, fordi der sker så mange ting i øjeblikket," siger hun.

Katrine Ellersgaard Nielsen blev uddannet økonom i 2011 og har siden arbejdet i konsulentfirmaerne Copenhagen Economics, Incentive og Axcelfuture.

Privat bor Katrine Ellersgaard Nielsen i København med sin mand og parrets i alt fire børn i alderen et til 16 år. Den ældste har manden fra et tidligere forhold. Fritiden går med venner, familie og børneflokken.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også