PolicyWatch

Virksomheder undsiger Lilleholt om elbiler: Det går kontra på almindelig sund fornuft

Forud for regeringens klimaudspil har klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) meldt ud, at han hverken vil sænke eller fastfryse afgiften på elbiler, der står til at stige ved årsskiftet. Han vil til gengæld investere i infrastruktur. Meldingen møder kritik fra elbilbranchen, der foretrækker lavere afgifter over bedre infrastruktur.

Afgiften på elbiler forventes at komme til forhandling, når regeringen til efteråret fremlægger en klimaplan. | Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Med få uger til præsentationen af regeringens klimaudspil møder en række meldinger fra energi-, forsynings- og kl­imaminister Lars Christian Lilleholt (V) kritik fra Dansk Elbil Alliance samt virksomhederne E.ON og Clever, der sætter ladestationer op til elbilerne på de danske veje.

”Det er en frisk udtalelse, for den går jo kontra på sund fornuft,” siger Peter Bjerregaard, der er Market Regulation Manager i E.ON Danmark.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier