Storbritannien gør klar til at indføre digital skat

Storbritannien vil gå videre med sine planer om digital skat fra 2020, som retter sig mod de største techselskaber. Skatteforslaget ventes at kunne indbringe statskassen 400 mio. pund om året.
Den britiske finansminister, Philip Hammond, præsenterede mandag sit budgetforslag til næste år. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Frank Augstein
Den britiske finansminister, Philip Hammond, præsenterede mandag sit budgetforslag til næste år. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Frank Augstein

Storbritannien vil gå videre med sine planer om at indføre en ny digital skat, som skal sikre, at staten får en større bid af online-økonomien.

Den nye skat er kun rettet mod de største techselskaber med en årlig omsætning på over 500 mio. pund, eller cirka 4,2 mia. kr. Det omfatter giganter som Facebook, Amazon og Google.

Fra 2020 skal de efter planen betale to pct. af deres omsætning i Storbritannien. Et tiltag som den britiske regering forventer med tid vil skabe årlige skatteindtægter for 400 mio. pund.

Wall Street Journal skriver, at den foreslåede skat vil være knyttet til indtægter skabt ved briternes brug af eksempelvis sociale medier, søgemaskiner og handelsplatforme. Den blev præsenteret mandag, da den britiske finansminister Philip Hammond fremlagde sit budgetforslag til næste år.

Foruden at øge statens indtægter sigter skatten også mod at sikre, at de store techselskaber rent faktisk betaler skat i det land, hvor de skaber deres overskud.

Ifølge Wall Street Journal udnytter selskaberne ofte, at brugerne i princippet køber ydelsen af et oversøisk selskab med adresse i et land med lav virksomhedsskat. Det har blandt andet tilfældet været tilfældet med Facebook i Irland.

Storbritannien er ikke det eneste land, som overvejer at indføre en ny digital skat. I EU har Kommissionen stillet et lignende foreslag, som får opbakning fra Tyskland og Frankrig. Samtidig overvejer lande som Sydkorea, Indien, Mexico og Chile at gå samme vej.

Amerikansk modstand mod digital EU-skat: Det er diskrimination

EU-kommissær vil have ny skat på Facebook og Google inden jul 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også