PolicyWatch

DI kritiserer Socialdemokratiets særskat for topdirektører

Det kan i sidste ende betyde tab af arbejdspladser og skatteindtægter, hvis Socialdemokratiets forslag om at beskatte de absolut højestlønnede topchefer hårdere, bliver vedtaget. Det mener Dansk Industri.

Foto: Sif Meincke/DI

Socialdemokratiet vil indføre en såkaldt supermillionærskat, der rammer de højestlønnede topchefer i Danmark.

Konkret betyder forslaget, at virksomheder skal betale selskabsskat for den del af lønnen, der overstiger 10 mio. kr. Forslaget skal skaffe 400 mio. kr. til statskassen, lød det fra partiet til Mandag Morgen lørdag.

S: Ny supermillionærskat skal betale for velfærd

Det vil dog snarere føre til tab af fremtidige arbejdspladser og investeringer herhjemme, lyder kritikken nu fra Dansk Industri.

Det skriver Berlingske.

Kent Damsgaard, der er direktør i Dansk Industri, peger på, at forslaget sender et ufrugtbart signal til store internationale virksomheder og stiller Danmark dårligere i kampen om at tiltrække hovedsæder fra sådanne selskaber.

"I andre lande forsøger man at tiltrække den her slags virksomheder med positive særordninger. Det ville være rigtigt godt at få flere store hovedsæder til Danmark, og derfor er det et mærkeligt signal at sende, at her lægger vi en ekstra skat på direktørlønninger og skader dermed konkurrenceevnen i forhold til at tiltrække de bedste erhvervsledere," siger han.

S hælder til folkeafstemning om bankunion

Elbil-branche: Røde partiers afgiftsforslag løser akut problem

Partier kritiserer åben dør for politiske reklamer på streamingtjenester

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier