PolicyWatch

Udsigt til højere arveafgift sætter pres på landbruget

Omkring hver fjerde landmand i Danmark er over 65 år, og derfor er det skidt nyt for erhvervet, at et politisk flertal vil sætte afgiften op for generationsskifte af en virksomhed.

Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer. | Foto: Jacob Ehrbahn / Ritzau Scanpix

Selvom der er mange knaster i de økonomiske regeringsforhandlinger mellem de røde partier på Christiansborg, er Socialdemokratiet, SF, De Radikale og Enhedslisten dog enige om en ting: Afgiften for generationsskifte af en virksomhed skal hæves fra 5 til 15 pct.

Et af de erhverv, der bliver særligt hårdt ramt af det er landbruget, skriver Børsen.

Landbrug & Fødevarer vurderer over for avisen, at næsten hver fjerde landmand i dag er over 65 år. Organisationen vurderer, at ca. 2000 heltidslandbrug og op mod 5000 deltidslandbrug står foran et snarligt generationsskifte.

"Mange af vores virksomhedsejere har nået en høj alder, og derfor står vi som sektor over for mange generationsskifter. Hvis politikerne nu forhøjer afgiften igen, vil det bare trække kapital ud af landbrugene og dermed gøre det sværere at overtage for næste generation," siger Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer til avisen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier