PolicyWatch

Flere ingeniører bliver sendt ufrivilligt på pension

Op mod 10 pct. af de danske seniorer, der har arbejdet som seniorer, er blevet sendt på pension mod deres vilje.

Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Mens virksomhederne råber på arbejdskraft, viser det sig, at der er en gruppe af ingeniører, som er blevet sendt ud af arbejdsmarkedet mod deres vilje.

En rundspørge, som Ingeniørforeningen Ida har foretaget blandt 702 IDA-medlemmer i aldersgruppen 55-75 år, som har forladt arbejdsmarkedet og er gået på pension, fortæller 26 pct., at de gerne vil have et job, hvis den rette mulighed dukker op.

10 pct. af de 702 både har forladt arbejdsmarkedet mod eget ønske og drømmer om at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

"Det er paradoksalt, at samtidig med at virksomhederne skriger på højtuddannede medarbejdere med STEM-kompetencer, så sendes en stor gruppe af vidensarbejdere med disse eftertragtede kundskaber, modvilligt på pension år efter år. Vi skal simpelthen blive bedre til at tage hånd om denne del af arbejdsstyrken. For de seniorer, der både kan og vil fortsætte skal have mulighed for det. Først og fremmest for deres egen skyld, og samtidig kan de være med til at tage toppen af manglen på højtuddannede med indsigt i teknologi, it og naturvidenskab," siger Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen Ida i en pressemeddelelse fra foreningen.

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier