Biotekdirektører advarer regeringen mod at sætte aktiebeskatningen op

Regeringens og venstre-partiernes planer for højere beskatning af blandt andet aktier får to biotekdirektører til at advare om konsekvenserne for deres branche, da det kan sende flere ud af landet.
Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Både regeringen og SF og Enhedslisten går til efterårets finanslovsforhandlinger med ambitioner om en højere aktie- og kapitalbeskatning, og det får to biotekdirektører til at advare om, at en indførsel af højere aktieskat kan ramme biotekindustrien hårdt.

Det skriver Børsen.

Til avisen fortæller IO Biotechs adm. direktør Mai-Britt Zocca, at det vil gøre det endnu sværere at skaffe investeringer til biotek, hvis aktiebeskatningen bliver yderligere hævet. Et synspunkt som Hans Schambye, adm. direktør for Galecto Biotech og formand for brancheforeningen Dansk Biotek.

"De lægger simpelthen gift ud for, at vi kan skabe et vedvarende udviklingsmiljø for biotek herhjemme. Det vil blive helt umuligt for biotekselskaber at komme på den danske børs, og det vil også blive betydeligt sværere at få adgang til privat kapital," siger han.

Han mener derfor, at danske biotekselskaber vil søge endnu mere mod Sverige, end de allerede gør nu, hvor aktieskatten er 30 pct. i modsætning til Danmark, hvor den er på 42 pct. for indkomster over 54.000 kr. Også i Norge og Finland er aktiebeskatningen markant lavere end i Danmark. Derfor frygter direktørerne, at det kan udhule den danske biotekindustri.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også