PolicyWatch

Partier vil have gennemført undersøgelse af nye hurtigtest

Ifølge flere partier skal regeringen hurtigst muligt få undersøgt nøjagtigheden af de nye hurtigtest med podning i den yderste del af næsen.

Stinus Lindgreen er sundhedsordfører for Det Radikale Venstre. | Foto: Jens Dresling

Regeringen bør tage initiativ til at foretage en undersøgelse af, hvor nøjagtig en hurtigtest med podning i den yderste del af næsen er.

Sådan lyder det fra støttepartiet De Radikale samt Venstre og Det Konservative Folkeparti overfor Politiken.

"Jeg forstår ikke, at man vælger at eksperimentere med ukendt teknologi. Det bør testes, inden man fyrer den af i så stor skala," siger De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, der ikke er overbevist af producenternes egne opgivelser.

Danmark har bestilt 20 mio. af de nye lyntest, der bliver foretaget med podning forrest i næsten i modsætning til de nuværende, hvor podepinden skal stikkes længere op i næsen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagde onsdag, at en dansk vurdering af den nye testmetode var færdiggjort, men ifølge Radikale har Folketingets partier ikke fået yderligere orientering om indkøbet eller vurderingen. 

DI: Væsentlig flere test kan rykke genåbningen nærmere  

Krav om to test om ugen før genåbning 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier