PolicyWatch

Hoteller har flere gæster - men stadig færre end før corona

I maj var der 2,2 millioner overnatninger herhjemme. Det var flere end sidste år, men færre end året før det.

Selv om landets hoteller er begyndt at få flere gæster, så er niveauet stadig under det, der var før corona. | Foto: Finn Frandsen

Sammenlignet med sidste år har der i maj i år været flere overnattende gæster rundtom i Danmark.

Men niveauet er stadig under det, der var før coronapandemien. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

Fordelt ud over blandt andet hoteller, feriecentre og campingpladser har der i maj i år været samlet 2,2 millioner overnatninger. Det er 63 procent flere end i maj sidste år, men 32 procent færre end i 2019.

"Stigningen i 2021 har dermed ikke været tilstrækkelig til at bringe overnatningerne tilbage på niveauet før covid-19," skriver Danmarks Statistik i sin opgørelse.

Det er især hotellerne, som fortsætter med at være ramt på overnatningerne. På trods af en stigning på 210 procent fra maj 2020 til maj 2021 så er niveauet fortsat 53 procent under det fra 2019.

Det er især fraværet af udenlandske gæster, som er årsagen til det lave antal overnatninger på hoteller.

De udenlandske gæster havde kun 74.000 overnatninger på hoteller, hvilket er 89 procent færre end i maj sidste år.

Mens antallet af overnattende gæster på hotellerne stadig er under niveauet fra før corona, så er historien en anden for campingpladserne.

Her er der faktisk flere overnatninger end før corona. I maj i år har campingpladserne haft 1,1 million overnatninger. Det er 20 procent flere end i 2020 og én procent over niveauet i 2019.

Campingpladserne er den eneste overnatningsform i Danmarks Statistiks opgørelse, der i øjeblikket oplever fremgang sammenlignet med før corona.

"Der er derfor lagt i kakkelovnen til endnu en sommer, hvor det er campingpladserne, som fortsætter i førertrøjen i lighed med feriehusene, mens den resterende del af branchen sakker bagud."

"Her skal vi dog huske på, at meget afhænger af restriktionsniveauet for rejser ind og ud af landet," siger Brian Friis Helmer, privatøkonom i Arbejdernes Landsbank, i en skriftlig kommentar.

Fra 26. juni blev det muligt for danskerne frit at rejse i EU uden at skulle fremvise test før hjemrejse eller skulle i isolation ved hjemkomst.

Derudover blev de danske indrejserestriktioner også lempet, så udenlandske gæster fra EU ikke skal i isolation ved indrejse i Danmark, hvor de fremover kan nøjes med at fremvise gyldigt coronapas.

Københavns hoteller har kurs mod endnu en katastrofesommer

Kampagne skal lokke turisterne tilbage til hoteller og restauranter i København 

Mere fra PolicyWatch

Klimarådet: Fjernvarme skal udrulles hurtigere

Der skal prioriteres hårdere mellem fjernvarmeprojekterne, og udrulningen skal være hurtigere, så folk ikke fortsætter med gas som varmekilde eller investerer i varmepumper. Sådan lyder et par af anbefalingerne fra Klimarådet.

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier