PolicyWatch

Pandemien har kostet millionunderskud i danske restauranter

Der er ikke meget grund til fest i den danske restaurationsbranche. Regnskaberne fra flere restauranter vidner om store underskud, mens nogle har formået at skrabe mindre overskud sammen.

Ejer af Madklubben, Anders Aagard. | Foto: Finn Frandsen / Ritzau Scanpix

De danske restauranter kæmper for at holde hovedet oven vande igennem coronakrisen, fremgår det af en række 2020-regnskaber fra branchen, som Berlingske har kigget på.

Madklubbens regnskab viser et underskud på næsten 16 mio. kr., hvor det i 2019 lød på et overskud på omtrent det samme.

"Det vil være synd at sige, at det er lige så pænt, som vi er vant til. Vores industri er blandt de allerhårdest ramte," siger Anders Aagard, der er ejer af Madklubben.

Sværere er underskuddet at sluge for Torben Olsen, som ejer Sovino Brands, der bl.a. står bag PS Bar & Grill og Café Victor, hvilket lyder på knap 33 mio. kr. på trods af, at virksomheden har modtaget 43 mio. kr. i nødhjælpspakker fra staten.

Michelin-restauranterne Alchemist og Geranium, hvilke henholdsvis ejes og delvist ejes af Lars Seier Christensen, bløder også med underskud, der løber op i 16,1 mio. kr. for Alchemist, og som med 7,5 mio. kr. for Geranium, æder hele restaurantens egenkapital.

Noma, Kiin Kiin og Mash kan derimod fremvise mere spiselige regnskaber med overskud på henholdsvis 40.000, 6,9 mio. kr. og 3,6 mio. kr.

8.500 hoteller og restaurationer skylder milliarder i udskudt moms og A-skat

Fra midnat må barerne holde åbent til klokken 02

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier