PolicyWatch

L&F opsiger finansdirektør efter advokatundersøgelse

Landbrug & Fødevarer har med omgående virkning fyret finansdirektør Lars Daugaard. Det sker efter flere henvendelser fra medarbejdere til en etableret whistleblowerordning. (Opdateret.)

Landbrug & Fødevarer har med øjeblikkelig virkning sagt farvel til finansdirektøren. | Foto: Landbrug & Fødevarer

Lars Daugaard er fortid som finansdirektør i Landbrug & Fødevarer. Han er blevet fyret efter medarbejderhenvendelser til HR, formanden og til den etablerede whistleblowerordning. Det skriver Landbrugsavisen.

Henvendelserne har sidenhen afstedkommet en advokatundersøgelse, som har vist eksempler på adfærd, der er i strid med Landbrug & Fødevarers værdier og forventninger til ledende medarbejdere. Derfor ophører samarbejdet med omgående virkning.

Landbrug & Fødevarer har ikke yderligere kommentarer til opsigelsen, men formand Søren Søndergaard udtaler i et skriftligt svar til AgriWatch, at der er tale om en personalesag, og han derfor ikke kan gå i detaljer.

"Jeg vil dog gerne understrege, at undersøgelsen ikke omtaler grove overgreb, men formandskabet har efter nøje overvejelser konkluderet, at tilliden har lidt skade, og at samarbejdet hermed ophører," siger Søren Søndergaard.

Lars Daugaard sad desuden i Danbreds bestyrelse, indtil sagen om sexchikane brød ud. Han har været finansdirektør i Landbrug og Fødevarer siden 2013.

I oktober forholdt Søren Søndergaard sig over for Finans til Lars Daugaards ansættelse i Landbrug & Fødevarer i forlængelse af Danbred-sagen.

Lars Daugaard har siddet med i bestyrelsen for Danbred, men han er også finansdirektør i Landbrug & Fødevarer. Han har som bestyrelsesmedlem i Danbred været med til at håndtere sagen. Er det en mand, du stadig har tillid til?

"Ja, det er det. Lars har begået fejl i bestyrelsen for Danbred. Det står åbenlyst for enhver, og det ved jeg, at Lars har taget til sig og lært meget af. Men Lars har ikke begået fejl i sit job som CFO her i sit job i Landbrug & Fødevarer, og derfor har jeg stadig tillid til ham," sagde Søren Søndergaard.

Lars_Daugaard Landbrug & Fødevarer.jpg

Landbrugstop varsler ændringer efter fejlhåndtering af chikanesag: "Vi skal i langt højere grad være i samklang med vores tid"

Stemmer i baglandet kræver svar fra landbrugstop: »Der er nogen, der må påtage sig ansvaret og forlade det sted, de er«

L&F-formand sætter gang i ekstern undersøgelse

Anne Arhnung forlader Landbrug & Fødevarer

Landbrugstop greb ikke ind trods advarsel om grov krænkelsessag i datterselskab 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier