PolicyWatch

Strategier for transport og logistik ændres: Vil mindske fragtpresset

Det er udfordringer med flaskehalse og høje logistikomksotninger, der får virksomheder til at ændre deres strategier midlertidigt eller permanent.

Foto: Gregers Tycho/IND

Virksomheder indfører nye strategier for at mindske presset fra høje omkostninger til logistik og de flaskehalsproblemer som pandemien har skabt for de globale forsyningskæder. Det skriver The Wall Street Journal.

Nogle virksomheder forsætter de midlertidige løsninger - som at bruge ledige lastvogne som lager - på udfordringerne med nedbrudte forsyningskæder.

Men ifølge avisen forsøger en række virksomheder i langt højere grad at omsadle og lægge nye strategier. Nogle prøver at vride mere kapacitet ud af de nedbrudte forsyningskæder, mens andre prøver at mindske omkostningerne ved mere lokale råvare og produkt indkøb.

De stigende omkostninger til transport og logistik rammer især mindre virksomheder hårdt - hvor både priser på shipping, lastbiltransport og pakke service er steget markant - hvilket truer overskuddet, mens de store virksomheder opererer med helt andre marginer og dermed kan begå sig med langt færre problemer.

Store virksomheder som blandt andet Home Depot og Walmart, kan i kraft af deres position på markedet og kapital indføre tiltag af helt andre størrelsesordner. Det ses blandt andet at disse virksomheder chartrer fragtskibe, skriver The Wall Street Journal.

Transportbranchen splittet i debat om EU-vejpakke: "Det er ren pølsesnak" 

Rekordmange butikker forventer stigende salgspriser 

Højere fragtrater rammer forbrugerne advarer FN 

Mere fra PolicyWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier