PolicyWatch

Prisstigninger presser Hørkram på offentlige kontrakter

Foodservicekæmpen Hørkram, der har mange store kontrakter med det offentlige, er presset af de stigende råvare- og energipriser, som ikke kan sendes i retning af kunderne.

Foto: PR/Hørkram

Mens det på andre tidspunkter kan være en rigtig god forretning at have en masse offentlige foodservice-kontrakter, er det for øjeblikket ikke nogen ubetinget succes at have lang tid til næste prisforhandling.

Til forskel fra de løbende og årlige prisforhandlinger i detailverdenen er Hørkram bundet op på 80 kontrakter med det offentlige efter nettoprisindekset fra Danmarks Statistik, og til Børsen siger adm. direktør Preben Kristensen, at han i sine 33 år ikke har været ude for noget lignende, og at forudsætningerne for kontrakterne ikke længere holder ift. til stigende energi- og råvarepriser.

“Da vi bød ind på det offentlige marked, kunne vi ikke forudse noget af det her,” siger Preben Kristensen.

Dansk Erhverv opfordrer ordregivere til at genbesøge udbudsloven og evt. få kunderne til ændre kontrakter som følge af uforudsete forhold, der ikke var mulige at forudse ved kontraktindgåelse.

Fødevareøkonom advarer mod panikløsninger under fødevarekrise

EU’s fødevareministre skal drøfte krig og krise: Prehn vil tale mod protektionisme

Prognose: Krigen i Ukraine rammer væksten i hele verden

Minister om høje fødevarepriser og pres på produktionen: Situationen kan blive alvorlig

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier