PolicyWatch

Virksomheder vil have fjernet lovmæssige barrierer med ny strategi

Danmark bør spytte et trecifret millionbeløb efter en ny national strategi, der skal være med til at ændre regler og lovgivning, som bremser udbredelsen af biosolutions-produkter. Det argumenterer en stribe virksomheder for i fælles front.

Foto: PR-foto

Den danske biosolutions-industri er blandt verdens førende, men væksten bliver i høj grad hæmmet af utidssvarende regulering af sektoren.

Det mener 11 aktører i branchen – heriblandt Chr. Hansen, Novozymes, Biophero, European Protein, Unibio og Algiecel. Det skriver de i et fælles debatindlæg i Børsen.

”Et afgørende ønske er at få ændret på regler og lovgivning, der hæmmer udbredelsen af biosolutions-produkter. Det gælder blandt andet biopesticider og nye fødevarer som alternative proteiner, hvor der mangler passende kriterier for godkendelse af produkter, og hvor sagsbehandlingstiden er for lang,” lyder det blandt andet.

Parterne mener blandet andet, at der bør blive afsat et ”mindre trecifret millionbeløb” til en ny fireårig national strategi for biosolutions. Den skal ifølge parterne omfatte både et nationalt spor og et EU-spor.

Danmark virksomheder inden for biosolutions solgte i 2020 for 35 mia. kr., hvoraf 27 mia. kr. kom fra eksport.

Biogas Danmark: Gasvarsel fordrer fremrykning af alle biogaspuljer

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier