PolicyWatch

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Danske Minkavleres formand, Tage Pedersen, opfordrer Folketinget til at tage affære. | Foto: Brian Karmark/ERH

Minkkommissionen har nu udredt forløbet omkring aflivningen af alle mink - og beretningen får minkavlernes formand, Tage Pedersen, op af stolen.

”Jeg er chokeret. Det er landets øverste embedsmænd. Det er et totalt kollaps i centraladministrationen, og det er klart, at det peger hele vejen op til det øverste politiske niveau,” udtaler Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere og deres selskab Kopenhagen Fur, i en skriftlig udtalelse.

Han kalder Minkkommissionens netop offentliggjorte beretning for ”horribel læsning.”

”Regeringen og landets højest placerede embedsmænd har svigtet deres ansvar, da det virkelig gjaldt. Svigtet er så stort, at departementscheferne i Statsministeriet, Justitsministeriet, Miljøministeriet og rigspolitichefen samt en række andre højtstående embedsmænd står til disciplinærsager,” lyder det.

Derfor beder formanden for landets omkring 1.300 nu tidligere minkavlere landets folkevalgte om at sætte sig godt ind i sagen og sørge for, at forløbet ikke vil gentage sig.

”Minkkommissionens beretning kræver, at Folketinget træder i karakter. Jeg vil opfordre til, at Folketinget nu læser kommissionsberetningen meget grundigt og tager de helt fornødne skridt til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for,” mener Tage Pedersen.

Formanden har selv vidnet i kommissionen hen over vinteren og oplever, at indblikket har været rystende for ham selv som dansker:

”Som borger sidder man ud fra kommissionens afdækning tilbage med det indtryk, at centraladministrationens arbejdsgange og samspillet med politikere er konstrueret til at gøre systemet ansvarsløst. Det gør Minkkommissionen op med, og den har i hidtil uset grad formået at få detaljerede oplysninger og sammenfiltring af politik og embedsførelse bragt op til overfladen,” konstaterer han.

”Takket være kommissionens arbejde har alle danskere fået et rystende indblik i magtens inderste kroge. Jeg håber, at magten denne gang bliver stillet til ansvar, men det er op til Folketinget,” siger Tage Pedersen.

Ti embedsmænd kan drages til ansvar i Minksagen

OVERBLIK: Det ved vi om Minkkommissionens beretning

Enhedslisten freder Mette Frederiksen i Minksagen

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier