PolicyWatch

Beskæftigelsen tager endnu et spring op til ny rekord

Den danske beskæftigelse er fortsat med at stige fra april til maj, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er 16. måned i træk med stigning.

Flere er kommet i arbejde fra april til maj, viser tal fra Danmarks Statistik. | Foto: Linda Johansen

Der fortsætter med at komme flere og flere i arbejde på det danske arbejdsmarked. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der fra april til maj blev 8000 flere lønmodtagere i Danmark.

Dermed fortsætter det glohede arbejdsmarked i Danmark og nærmer sig nu tre millioner beskæftigede. Der var ifølge Danmarks Statistik 2.956.000 lønmodtagere i Danmark i maj. Det er aldrig set højere. Det er nu 16. måned i træk, at der er blevet flere lønmodtagere. Også det er rekord for det danske arbejdsmarked.

Den fortsatte fremgang i beskæftigelsen bliver kaldt imponerende af Kristian Skriver, seniorøkonom i Dansk Erhverv. Det skal ses i lyset af den modvind, som dansk økonomi ellers oplever i øjeblikket.

”Krigen i Ukraine, den høje inflation og det meget dårlige humør hos de danske forbrugere har ikke ført til jobtilbagegang, som vi ellers kunne frygte. Virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft er fortsat stor, og det danske arbejdsmarked er brandvarmt. Det har sendt beskæftigelsen til et nyt rekordhøjt niveau,” siger Kristian Skriver.

Meget peger på stilstand

Selv om der er meget at glæde sig over ved den fortsatte jobfremgang, er der også forhold, der får advarselslamperne til at blinke.

I Sydbank frygter cheføkonom Søren Kristensen, at der kan være risiko for en decideret overophedning af arbejdsmarkedet, hvis fremgangen fortsætter.

”Set i det lys kan man håbe på, at fremgangen på arbejdsmarkedet meget snart bremser op. Det vil reducere risikoen for en overophedning, som kunne føre til en uholdbar spiral af løn- og prisstigninger,” siger Søren Kristensen.

Han skynder sig dog også at sige, at meget tyder på, at fremgangen snart kan blive vendt til stilstand eller tilbagegang.

”De månedlige konjunkturbarometre vidner om reducerede planer for ansættelserne hos virksomhederne, og de daglige tal for antallet af ledige indikerer, at vi i juni kommer til at se en betydelig stigning i arbejdsløsheden. Det kan ikke undgå at smitte af på beskæftigelsen,” siger Søren Kristensen.

Historisk mange ikkevestlige indvandrere er i arbejde

Beskæftigelsen vokser fortsat på glohedt dansk arbejdsmarked

Nu er det forbudt at spørge til alder under jobsøgning

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier