PolicyWatch

Debat: Der er brug for et samlet og stærkt EU

Et samlet og stærkt EU kan styrke mulighederne for ansvarlig og bæredygtig vækst og velstand i EU, hvis man vælger den rette vej, skriver Jens Valdemar Krenchel og Jacob K. Clasen, der er henholdsvis EU-chef og direktør i Danske Rederier, i dette debatindlæg.

Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier. | Foto: Danish Shipping

Det fælles Europa har stor betydning for erhvervslivet, borgere og søfarten. EU's fælles spilleregler, gode handelssamarbejde, og åbne markeder skaber velstand.  Derfor ønsker Danske Rederier sig mere søfart i EU og mere EU i verden.

Hvert år henter Danmark en nettogevinst i det indre marked på ca. 100 mia. kr. For rederierne udgør sejlads til europæiske havne en tredjedel af danske rederiers eksport, og samlet set betyder det, at EU er rederiernes største eksportmarked med en årlig eksportværdi på 55 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Hvert tredje nyudlån vil blive ramt af Risikorådets forslag

Særligt de yngre boligkøbere vil mærke effekten, hvis Det Systemiske Risikoråds anbefaling om at begrænse afdragsfrie lån bliver gennemført. Rådet forventer, at forslaget "kun i begrænset omfang" vil påvirke prisudviklingen på boligmarkedet.

De Linde-højhus på Aarhus Havn sikret politisk flertal

Borgmesterpartiet i Aarhus stemmer ja til et 139 meter højhus på Mindet på tirsdagens byrådsmøde, og dermed er der flertal for projektet, som også har støtte fra V og K. Enhedslisten og SF stemmer imod projektet som Olav de Linde står bag.

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier