Skattevæsenet opruster op til brexit: Skal ansatte 40-50 nye medarbejdere

Det forestående brexit får nu den danske skatteforvaltning til at ruste op på medarbejderfronten. I alt skal der ansættes 40-50 nye medarbejdere. Især Toldstyrelsen skal styrkes for at rådgive virksomheder, der eksporterer til Storbritannien.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) lægger op til at ansætte 40-50 personer mere i skattevæsenet som konsekvens af brexit. | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) lægger op til at ansætte 40-50 personer mere i skattevæsenet som konsekvens af brexit. | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Storbritanniens udtræden af EU får nu også konsekvenser i det danske skattevæsen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) fortæller, at den danske skatteforvaltning skal ud og finde 40-50 nye ansatte, som skal hjælpe danske virksomheder i forbindelse med det brexit, der bliver en realitet den 29. marts næste år.

"Uanset om det ender med en aftale mellem EU og Storbritannien, vil det sandsynligvis betyde mere besvær for de virksomheder, der eksporter og importerer varer til Storbritannien. Derfor sætter vi nu gang i rekrutteringen af 40-50 nye medarbejdere. De skal kontrollere mere ved grænserne og være med til at hjælpe og vejlede virksomhederne, så de forhåbentlig får lettere ved at administrere de ekstra byrder, som Brexit kan medføre”, udtaler Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Ifølge Skatteministeriet skal "langt størstedelen" af de nye medarbejdere ansættes i Toldstyrelsen. Herfra skal de hjælpe virksomhederne med at håndtere en eventuelt mere besværlig toldbehandling end i dag.

Der er stadig stor usikkerhed omkring, hvorvidt briterne og EU kan blive enige om en aftale, der sikrer en fortsat tilknyttelse efter den 29. marts i år.

25 procent sandsynlighed for hårdt brexit

I en måling foretaget af Reuters vurderer en række økonomer, at der er 25 pct. sandsynlighed for, at briterne og EU slet ikke ender med en aftale om brexit.

Det vil i så fald føre til et såkaldt hårdt brexit, og alle bånd mellem Storbritannien og EU vil dermed være klippet over den 30 marts.

Det vil i så fald også betyde, at Storbritannien vil udtræde af EU's toldunion fra den ene dag til den anden, hvilket dermed vil gøre det mere besværligt for danske virksomheder at handle med landet.

Både Dansk Industri og Dansk Erhverv er også begyndt at forberede deres virksomheder på et hårdt brexit ved at udsende anbefalinger om, hvordan virksomhederne skal håndtere det, i tilfælde af at briterne og EU ikke når frem til en aftale.

EU-Kommissionens brexit-forhandler, Michel Barnier, og den engelske brexitminister, Dominic Raab, tror dog stadig på, at det er muligt at lande en aftale. Det kan i så fald ske i forbindelse med det næste EU-topmøde, der finder sted midt i oktober.

"Jeg er fast besluttet på, at vi vil finde frem til en aftale for en god udtræden, hvilket er meget bedre end det modsatte. Dominic (Raab, red.) og jeg tror på, at det er muligt at nå frem til en aftale i oktober," lød det fra Michel Barnier i fredags.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også