PolicyWatch

Kulturministeren er rystet over materiale fra Facebook-læk

Et læk af dokumenter om Facebooks algoritme bekymrer kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), som mener, den nye viden er et vigtigt grundlag for politisk regulering.

Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) kalder det stærkt bekymrende, at Facebook ifølge et læk af internt materiale fra det sociale medie i højere grad udbreder konfliktfyldte opslag end positivt indhold for at engagere brugerne mere. Det skriver Berlingske, som er i besiddelse af Facebook-materialet.

"Lækket er en understregning af, at vi ved utrolig lidt om Facebook. Det vi ved, ved vi fra læk og ikke fra Facebook selv. Det er dybt kritisabelt, for når man har noget så magtfuldt mellem sine hænder, og man dækker over, hvilke kræfter der er på spil, så er det politisk utrolig svært at regulere. Derfor er mere viden et vigtigt skridt mod at få bedre styr på det," siger Ane Halsboe-Jørgensen til avisen.

I forbindelse med Berlingskes afdækning af lækket siger Guy Rosen, vicepræsident for Facebooks integritetsafdeling, at Facebook hele tiden opnår væsentlige forbedringer, der holder skadeligt indhold væk fra platformen, men at der ikke er nogen perfekt løsning.

Forsker: Tech er ikke fredet mere  

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier