Over halvdelen af alle voksne i EU er færdigvaccineret

"Vi er nu blandt de regioner i verden, som har vaccineret flest," siger talskvinde for EU-Kommissionen.
Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380
Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380
AF RITZAU

Det går den rigtige vej med udrulningen af vacciner mod covid-19 i EU, hvor 200 millioner borgere er blevet færdigvaccineret.

Det svarer til mere end halvdelen af den voksne befolkning i EU, oplyser talskvinde for EU-Kommissionen Dana Spinant torsdag.

Men målet om, at syv ud af ti voksne EU-borgere skal være færdigvaccineret i løbet af sommeren, er endnu ikke nået.

"54,7 procent af den voksne befolkning er færdigvaccineret med enten to vaccinedoser eller en dosis fra Johnson & Johnson. 68,4 procent af voksne i EU har allerede fået deres første dosis."

"Vi er nu blandt de regioner i verden, som har vaccineret flest. Men det er vigtigt, at denne udvikling fortsætter på en mere balanceret måde, så der ikke opstår lommer, hvor virusset kan sprede sig og mutere," siger Dana Spinant.

EU's vaccineudrulning begyndte langsommere end i Storbritannien og USA på grund af mangel på leverancer. Det medførte stor kritik i begyndelsen af året.

Særligt EU-Kommissionen, som koordinerer bestillingen af vacciner for de 27 medlemslande, fik en hård medfart.

Men siden er der kommet mere fart på både leveringerne og mængden af vaccinestik i medlemslandene.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, kunne 10. juli meddele, at EU nu havde nok doser til at vaccinere mindst 70 procent af den voksne befolkning i løbet af juli.

I Danmark har flere end fire millioner borgere fået mindst et stik med en coronavaccine.

Det svarer til 68,67 procent af den danske befolkning. Næsten 2,8 millioner borgere - lidt over 47 procent af befolkningen - er færdigvaccinerede.

Det går anderledes langsomt med vaccinerne i Afrika. Afrikas Center for Sygdomskontrol og -forebyggelse oplyser torsdag ifølge nyhedsbureauet dpa, at 1,39 procent af den afrikanske befolkning på godt 1,2 milliarder er færdigvaccineret.

Forhåbningen er ifølge John Nkengasong, direktør for sundhedsmyndigheden, at mindst 25 procent er vaccineret inden 2022. Et tidligere mål om 60 procent er imidlertid urealistisk, vurderer han.

 

EMA starter løbende vurdering af Sanofis corona-vaccine 

Vaccine-misinformation udråbt som sundhedstrussel i USA

ECB-chef: Risiko for alvorlig økonomisk nedtur er reduceret 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også