Den russiske stat vil betale sine långivere i rubler

Ruslands præsident, Vladimir Putin, vil sikre, at indehavere af russisk gæld skal modtage rentebetalinger i rubler.
Indehavere af russisk gæld skal modtage rentebetalinger i rubler. | Foto: Jacob Ehrbahn/pxjePenge06.jpg
Indehavere af russisk gæld skal modtage rentebetalinger i rubler. | Foto: Jacob Ehrbahn/pxjePenge06.jpg
MARKETWIRE

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har udstedt et dekret om, at indehavere af russisk gæld skal modtage rentebetalinger i rubler. Tiltaget vil dog næppe bremse strømmen af vestlige virksomheder, der forlader landet. Det skriver The Times.

Ifølge avisen siger det russiske finansministerium, at det vil betjene statsgæld fuldt ud og til tiden, men advarer om, at betalinger kan afhænge af vestlige sanktioner. Værdien af den russiske valuta er faldet støt siden starten af året. Putins dekret vil derfor være yderst uattraktivt for udenlandske investorer, skriver avisen.

Betalinger i rubler kan kun konverteres til den oprindelige valuta med tilladelse fra de russiske myndigheder. Ifølge kreditvurderingsbureauet Moody’s er Ruslands misligeholdelsesrisici steget, og udenlandske obligationsejere vil sandsynligvis kun få en del af sine investeringer tilbage.

Selv om Putins dekret ikke tilskynder de udenlandske selskaber til at lukke deres russiske operationer, har en lang række virksomheder bekræftet, at de trækker sig ud af landet. Dog er der stadig nogle giganter, der opererer i Rusland, herunder McDonald’s, Pepsi og Coca-Cola.

G7-lande og EU arbejder på kryptosanktioner mod Rusland

Minister beder kommuner droppe russiske investeringer

Danske investorer brænder inde med sanktionsramte russiske aktier

Hårdt pres på rublen efter sanktioner mod Rusland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Parlamentet kan kun vedtage eller forkaste EU-Kommissionens delegerede retsakter, der definerer hvad grøn brint er. En gruppe parlamentarikere kræver nu en forkastelse af retsakterne. (Arkivfoto) | Foto: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix

Parlamentarikere stikker kæp i EU’s brintplaner

For abonnenter