Joe Biden foreslår ny finanslov med skattesmæk til de rigeste

Stigninger i udgifter til militæret skal især finansieres gennem skattestigninger til USA’s rigeste på mere end 2.500 mia. dollar over de kommende ti år.
Joe Biden vil blandt andet finansiere øgede militærudgifter med højere skatter til de rigeste amerikanere. | Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157
Joe Biden vil blandt andet finansiere øgede militærudgifter med højere skatter til de rigeste amerikanere. | Foto: Kevin Lamarque/REUTERS / X00157
AF MARKETWIRE

Den amerikanske præsident, Joe Biden, offentliggjorde mandag sit bud på finansloven for 2023. Den indeholder blandt andet en rekordhøj stigning i beskatningen af de rigeste amerikanere og selskaber og en af de største stigninger i udgifter til militæret nogensinde. Det skriver Bloomberg News.

Det samlede offentlige budget for det kommende år lyder på svimlende 5800 mia. dollar, hvoraf der er afsat et skønsmæssigt budget på 1598 mia. dollar - altså penge, der ikke er bundet op på obligatoriske udgifter.

Heriblandt afsættes der 813 mia. dollar til forsvarsrelaterede udgifter, hvilket ifølge Biden-administrationen er ”blandt de største investeringer i vores nationale sikkerhed nogensinde.”

Med til at finansiere gildet er blandt andet et forslag om en samlet skattestigning på mere end 2500 mia. dollar over de næste ti år rettet mod de rigeste amerikanere og største virksomheder. Det kommer oven i de 1500 mia. dollar, der er blevet foreslået i Joe Bidens Build Back Better-plan, skriver Bloomberg.

Forslaget til skattestigningerne indeholder en minimumsbeskatning på 20 pct. på urealiserede aktiegevinster for husholdninger med mere end 100 mio. dollar på kistebunden. Derudover ønskes selskabsskatten forhøjet til 28 pct. fra de nuværende 21 pct.

Det skal dog tages med i ligningen, at forslaget til skattestigningerne indeholder elementer, som Joe Biden tidligere har foreslået, men som er blevet nedstemt af en række demokrater i Kongressen, skriver Bloomberg.

Domstol: Trump brød formentlig loven efter valgnederlag

Tyskland vil halvere sit behov for russisk olie

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også