PolicyWatch

En fjerdedel af borgere over 65 år er ikke revaccineret

Social- og ældreministeren opfordrer borgere over 65 år til at få tredje stik så hurtigt som muligt.

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) kommer med en stærk appel til borgere over 65 år om, at de skal sørge for at bestille tid til revaccination snarest muligt. | Foto: Aleksander Klug

Blandt danskere over 65 år har i alt 74,9 procent fået tredje stik med en vaccine mod covid-19.

Det vil sige, at der er en fjerdedel af den gruppe, der endnu ikke har fået tredje stik. Det viser en opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen.

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) kommer i den forbindelse med en appel til borgerne over 65 år.

"Vi har ganske meget brug for, at alle bliver revaccineret - og hellere i dag end i morgen."

"Lige nu kan vi se en pandemi i vækst med den nye Omikron-variant, og vi kan desværre se, at de ældre aldersgrupper er overrepræsenteret blandt de indlagte til trods for, at de er underrepræsenterede i smittetallene," siger hun.

I gruppen er der 11,8 procent, der har bestilt tid til revaccination, mens 13,4 procent hverken er blevet revaccineret eller har bestilt tid til det.

Social- og ældreministeren retter en stærk appel til dem, der ikke har booket tid til revaccination, om at de skal gøre det nu.

"Men jeg vil også sige til dem, der har booket en tid lidt ude i fremtiden, at de får undersøgt, om de kan blive vaccineret hos egen læge, hos en anden læge, på det lokale apotek, eller at de går ind på vacciner.dk og ser, om der er kommet en ledig tid," siger hun.

Boostervaccine beskytter 70-75 pct. mod omikron 

Forsvaret sætter flere soldater ind til at hjælpe med test- og vaccinelogistik 

Sundhedsordførere indkaldt til coronamøde fredag morgen 

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier