PolicyWatch

Debat: Læs ugens debatindlæg om blandt andet finanslov, frihandel og offentlige udbud her

Debatlysten raser på PolicyWatch, og du kan læse alle debatindlæg fra denne uge lige her.

Læs ugens debatindlæg på PolicyWatch her. | Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Finansloven vækker glæde hos økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), ny erhvervsfremmereform vækker glæde hos Byggesocietetet, mens De Konservatives gruppeformand drømmer om, at flere offentlige opgaver sendes i udbud.

Det er omdrejningspunktet i tre af de debatindlæg, som er bragt på PolicyWatch i denne uge.

Læs ugens debatindlæg her.

 

De danske medlemmer af Europa-Parlamentet skal efter EP-valget opfordre Europa-Kommissionen til at fremlægge en ambitiøs EU-strategi for at fastholde produktionsarbejdspladser i Europa. Det skriver Dansk Metals EU-chef og EU-konsulent i dette debatindlæg.

Debat: Husk industrien i EU-strategien

 

Når nytårsklokkerne ringer det nye år ind, træder den nye lov om erhvervs- og turismefremme i kraft. Loven skal strømline området og sikre, at både små og store virksomheder får den nødvendige støtte til at styrke deres vækst, skriver Tony Christrup, landsformand for Byggesocietetet, i dette debatindlæg.

Debat: Stort potentiale i ny struktur for erhvervsfremme

 

Det er underordnet, om det er det offentlige eller en privat aktør, der løser opgaverne i vores velfærdssamfund. Det skriver Anders Johansson, gruppeformand for De Konservative, i dette debatindlæg.

Debat: Vi udsætter langt fra nok offentlige opgaver for konkurrence

 

Tre udfordringer skal stå øverst på EU's dagsorden, når der skal lægges planer for de kommende fem år. Det skriver Pernille Weiss, spidskandidat for De Konservative ved EP-valget, og Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i dette debatindlæg.

Debat: Tre udfordringer EU skal have styr på

 

EU bør presse på for, at WTO får vedtaget klare og transparente spilleregler på globalt plan for e-handel, som også kan komme danske virksomheder til gode. Det skriver Malthe Munkøe, analysechef i Dansk Erhverv, og Michael Bremerskov Jensen, chefkonsulent i Dansk Erhverv for international handel, i dette debatindlæg.

Debat: Vi skal sikre den digitale frihandel

 

Der er grund til at glæde sig over finansloven for 2019, som både sænker en række afgifter og øger arbejdsudbuddet. Det skriver økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) i dette debatindlæg.

Debat: Finansloven sikrer både lavere afgifter og ekstra hænder

 

Hvis du vil deltage i debatten om dansk og europæisk erhvervspolitik, så send dit indlæg til policywatch@policywatch.dk.

Alle debatindlæg på PolicyWatch kan læses her.

Mere fra PolicyWatch

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier